Construction management

Total Construction management in industrie and real estate

UVA REC A Amsterdam

Door Stephan Nagtegaal op 04 Jul, 2017.

In opdracht van JP Van Eesteren begeleiden wij het project UVA REC A, het nieuwe onderkomen van de Rechtenfaculteit te Amsterdam


In opdracht van JP Van Eesteren begeleiden wij het project UVA REC A, het nieuwe onderkomen van de Rechtenfaculteit te Amsterdam

Gebouw A aan de Roetersstraat

Aan de Roetersstraat 15 komt het nieuwe onderkomen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR). Begin 2013 is de renovatie van gebouw A gestart. In de zomer van 2017 verhuist de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Oudemanhuispoort naar de Roeterseilandcampus. Met de start van het nieuwe studiejaar wordt het gebouw volledig in gebruik genomen dus ook de grote toegangshal, de fietsparkeergarage en de onderwijsruimtes.

Voorzieningen in REC A

Tussen het gebouw van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (REC B/C) en het gebouw van FdR komt de hoofdingang voor beide gebouwen met daaronder de fietsenkelder met ruimte voor 1750 fietsen.

Collegezalen

In gebouw A wat 13 verdiepingen heeft zijn drie ruime collegezalen voorzien. De grootste collegezaal biedt straks plaats aan 450 mensen en er zijn twee collegezalen voor 150 personen. De tweede etage omvat verschillende onderwijsruimtes waaronder zes seminarzalen in rechte of hoefijzer opstelling voor respectievelijk 58 of 80 personen. In het gebouw komt verder een juridische bibliotheek, state-of-the-art oefenrechtzaal en minimaal 600  studieplekken.

Naast nieuwe voorzieningen voor onderwijs en onderzoek biedt het gebouw op de begane grond straks ruimte voor kleinschalige winkels en horeca. Zowel de winkels als de horeca zijn gericht op de studenten, medewerkers en op omwonenden.

Planning voor het komende jaar

In juni 2016 is de laatste fase van de bouw van REC A gestart. In juli 2017 moet de aannemer klaar zijn. Zomer 2017 verhuist de FdR naar de campus. Bij de start van het studiejaar 2017-2018 worden het gebouw inclusief de entreehal, fietsenstalling, parkeergarage, studieplekken en onderwijszalen in gebruik genomen.

 

BESPAAR OP UW KOSTEN!

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.