Construction management

Total Construction management in industrie and real estate

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Door Stephan Nagtegaal op 03 Mar, 2015.

Het Politiekeurmerk maakt veilig wonen mogelijk Een veilig huis in een veilige wijk, een veilig gevoel. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet. Woninginbraak komt nog steeds veel voor.


De impact van het binnentreden van een onbekende in uw woning, die daar ook nog eens uw spullen doorzoekt, is enorm. De emotionele schade is vaak vele malen groter dan de materiële schade.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) maakt veilig wonen mogelijk. Wacht niet tot het te laat is, maar ga zelf aan de slag met veilig wonen. S&S help u hier graag bij verder.

Wij kunnen u meer informatie geven over de manier waarop u alle ‘inbraakgevoelige’ plekken van uw woning kunt beveiligen. En hoe uw woning in aanmerking komt voor het certificaat Beveiligde Woning. De kans op inbraak in een woning met een keurmerk is gemiddeld 50 procent lager dan in een woning zonder keurmerk, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Bij woningen met zeer gedateerd hang- en sluitwerk kan de winst zelfs tot 90% oplopen.

Gelegenheidsinbreker
De meeste inbraken (ongeveer 80 procent) worden gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. Een gelegenheidsinbreker werkt met klein materiaal: een tang of een schroevendraaier. Hij komt pas in actie als hij een pand ziet waar op eenvoudige wijze wat te halen is. Vervolgens wil hij maar één ding: snel zijn slag slaan. Aan goede verlichting, stevig hang- en sluitwerk en degelijke ramen en deuren heeft hij een hekel. Hij houdt ook niet van oplettende bewoners en buren.

Wat kunt u zelf doen?
Veilig wonen is vooral een kwestie van bewust wonen. Naast bouwkundige maatregelen, zoals goed hang- en sluitwerk, zijn ook organisatorische maatregelen van belang. De beste sloten helpen immers niet als u ze niet gebruikt of als u tegelijkertijd een raam open laat staan.


[Cliche] Album not foundBESPAAR OP UW KOSTEN!

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.