Construction management

Total Construction management in industrie and real estate

Energiebespaarlening

Door Stephan Nagtegaal op 03 Mar, 2015.

Met de energiebespaarlening kunnen particuliere woningbezitters tegen een kleine rente energiebesparende maatregelen in of aan hun eigen woning financieren.


Dakisolatie, een nieuwe HR-ketel, zonnepanelen of vloerisolatie. Het zijn energiebesparende maatregelen die zorgen voor meer wooncomfort, een lagere energierekening én een beter milieu. Mooie maatregelen, waarvan de plannen soms stranden op de kosten. Om de financiering van energiebesparende maatregelen makkelijker te maken bestaat sinds begin dit jaar de Energiebespaarlening.

De Energiebespaarlening wordt verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) namens de geldgever, het Nationaal Energiebespaarfonds. Reinoud Veldman van SVn: “Het Nationaal Energiebespaarfonds komt voort uit het Woon- en Energieakkoord en is op 21 januari gestart. De Energiebespaarlening is interessant voor woningeigenaren die aan de slag willen met energiebesparende maatregelen.”

Wat is de Energiebespaarlening?
De lening is beschikbaar voor eigenaren die de woning zelf bewonen. Het gaat alleen om bestaande woningen.
De lening is alleen bedoeld voor energiebesparende maatregelen die door een installateur of aannemer in of aan de woning worden uitgevoerd.
Een woningeigenaar kan minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen.
De Energiebespaarlening heeft een aantrekkelijke rente die vaststaat over de hele looptijd.
Het gaat om een jaarannuïteitenlening: de huiseigenaar betaalt per maand voor rente en aflossing en lost zo de hele lening af. Leningen tot € 5.000,- worden in zeven jaar afgelost, hogere leningen in tien jaar. Onbeperkt boetevrij aflossen kan altijd.
De afsluitkosten bedragen 2% over de hoofdsom van de lening. De lening wordt onderhands verstrekt zonder tussenkomst van een notaris.

Heeft u vragen wat uw mogelijkheden zijn neemt u dan gerust contact met ons op.


[Cliche] Album not foundBESPAAR OP UW KOSTEN!

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.