Construction management

Total Construction management in industrie and real estate

Drone vliegt door de NoordZuidlijn

Door Stephan Nagtegaal op 03 Mar, 2015.

Drone vliegt door de NoordZuidlijn. VIA NoordZuidlijn, een combinatie van bouwbedrijf Visser & Smit Bouw bv en technisch dienstverlener Imtech Building Services bv.


VIA NoordZuidlijn, een combinatie van bouwbedrijf Visser & Smit Bouw bv en technisch dienstverlener Imtech Building Services bv.

Partners

Imtech Buildings Services bv en Visser & Smit Bouw bv (onderdeel van VolkerWessels) werken bij dit project samen met Imtech Infra bv en VolkerWessels-ondernemingen VolkerRail Nederland bv en BKB Infra vof. Arcadis Nederland bv heeft een belangrijke rol op het gebied van engineering en systeemintegratie.

Noord/Zuidlijn

De Noord/Zuidlijn in Amsterdam is een nieuwe metrolijn met een lengte van 9,7 kilometer en een achttal stations. De metrolijn begint bovengronds in Amsterdam-Noord en gaat vervolgens 7,1 kilometer ondergronds onder het centrum naar het bestaande bovengrondse trein- en metrostation Zuid.

Afbouw van de Noord/Zuidlijn

De afbouw van de Noord/Zuidlijn, ook wel TT&A (Transporttechniek en Afbouw) genoemd, was het laatste grote nog aan te besteden contract. Het contract bestaat in hoofdlijnen uit het realiseren van het spoorsysteem, en daarbij behorende voorzieningen over de gehele lijn, en het afbouwen van alle metrostations. Daarbij kan worden gedacht aan installaties als roltrappen en liften, verlichting en tal van andere installaties.

Start uitvoering van de werkzaamheden

De start van de afbouwwerkzaamheden staat gepland in het voorjaar van 2012. In de periode daarvoor wordt het ontwerp, de werkvoorbereiding en de inkoop verder ontwikkeld door VIA NoordZuidlijn. Eind 2015 wordt de afbouw afgerond en zal – na een periode van testen en het proefbedrijf – de Noord/Zuidlijn naar verwachting in 2017 in exploitatie gaan.


[Cliche] Album not foundBESPAAR OP UW KOSTEN!

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.