Construction management

Total Construction management in industrie and real estate

Bouwbegeleiding

Door Stephan Nagtegaal op 24 Feb, 2015.

Veel mensen die gaan verbouwen spelen met de vraag of ze wel of geen bouwbegeleiding nodig hebben. Bij verbouwingen lopen mensen tegen een heleboel onzekerheden aan. Een van die onzekerheden is hoe de onvoorziene kosten in de hand gehouden kunnen worden.


BouwbegeleidingVeel mensen die gaan verbouwen spelen met de vraag of ze wel of geen bouwbegeleiding nodig hebben. Bij verbouwingen lopen mensen tegen een heleboel onzekerheden aan. Een van die onzekerheden is hoe de onvoorziene kosten in de hand gehouden kunnen worden. Daarnaast is het gevoel van vertrouwen een grote onzekerheid. Vragen als “Hoe zorg ik ervoor dat ik geen meerwerk krijg” en “Kan ik de aannemer wel vertrouwen” zijn dan ook veelal aan de orde.
Om deze onzekerheden de baas te zijn kan S&S een uitkomst bieden in de vorm van bouwbegeleiding. De voordelen hiervan zijn groot en de kosten besparingen kunnen behoorlijk oplopen. Daarnaast is er veel minder kans op discussies over meer-werken.

Enkele voordelen zijn onder andere:

Een recent voorbeeld vanuit onze ervaring is dat opdrachtgevers vaak vooraf wat huiverig zijn over de toegevoegde waarde van een bouwbegeleider. Achteraf zijn onze opdrachtgevers echter erg blij geweest dat ze er voor gekozen hebben. Met name over de ontzorging zijn ze erg te spreken. Geen tijdverspilling door het iedere keer weer opnieuw moeten discussiëren met de aannemer.

Nazorg:
Niet alleen tijdens het werk maar ook na een oplevering van een werk kunt u op ons rekenen. Wanneer er onverwachts bouwkundige problemen opspelen fungeert S&S als vraagbaak. U heeft dus achteraf ook niet de zorg dat u blijft zitten met nazorg klachten. S&S blijft hierbij intermediair en zal te allen tijden zorgen dat er bekeken wordt of dit een uitvoeringsfout is en hoe deze opgelost kan worden.
Vaak wordt bouwbegeleiding gezien als een sluitpost en wordt deze geschrapt met de gedachte dat het zelf ook wel even gedaan kan worden. Hoe moeilijk kan het immers zijn om wat mensen aan te sturen. Achteraf blijkt echter dat er alsnog een professioneel iemand ingehuurd dient te worden of dat men meer dan 10% meerwerk dient te betalen. Mensen die grote aanbetalingen gedaan hebben en ineens zonder aannemer staan. Of mensen met verzakkende aanbouwen of lekkende daken en een lege portemonnee.


[Cliche] Album not foundBESPAAR OP UW KOSTEN!

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.