Construction management

Total Construction management in industrie and real estate

Dakkapellen

Door Stephan Nagtegaal op 24 Feb, 2015.

Een dakkapel geeft meer leefruimte en licht. U realiseert in één dag een compleet nieuwe kamer.


Een dakkapel geeft ruimte;
Een dakkapel geeft meer leefruimte en licht. U realiseert in één dag een compleet nieuwe kamer.Wat zoekt u? Een houten of kunststof dakkapel? Wat past beter bij uw woning en wensen: een plat of een schuin dak? Alles is mogelijk 

.

S&S adviseert u graag bij de keuze van uw verbouwing met traditioneel kwalitatief maatwerk.

Dakkapel, investeren in de toekomst;
Er bestaan verschillende soorten dakkapellen, elk met een eigen karakter en prijs. De hoogte van uw investering is afhankelijk van de materiaalkeuze en het type bouw.
Met de bouw van een kwalitatieve dakkapel stijgt uw woning natuurlijk in waarde. U verdient uw investering dus niet alleen terug in woongenot, licht en ruimte, maar uiteindelijk ook in geld.
Op basis van uw ideeën en eisen gaan wij aan de slag. Met onze kennis en ervaring kunnen wij u adviseren over de juiste variant die past bij uw wensen en mogelijkheden.

Vergunning voor een dakkapel;
Wanneer heeft u een vergunning nodig?

Een dakkapel geeft uw zolder meer licht en ruimte. U schept daarmee de mogelijkheid voor een extra kamer. Het plaatsen van een dakkapel kan echter niet zomaar. Veiligheid en goede inpassing in de omgeving vereisen in sommige gevallen een omgevingsvergunning
(WABO voorheen bouwvergunning), in andere gevallen niet.

Belangrijk is waar u de dakkapel wilt plaatsen. In de regel geldt dat bouwwerken aan de voorkant
(en bij hoekwoningen de zijkant) van de woning, een grotere invloed hebben op de directe omgeving dan bouwwerken die aan de achterkant worden gebouwd. Daarom mag een dakkapel aan de voorkant en zijkant van de woning meestal niet zonder omgevingsvergunning worden gebouwd.
Aan de achterkant wel, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet: voorwaarden voor vergunningsvrij bouwen

Om na te gaan of u voor de plaatsing van uw dakkapel een vergunning nodig heeft, gaat u online naar het digitale omgevingsloket van uw gemeente en doet u de vergunnings-check.
Iedere gemeente hanteert andere richtlijnen voor het bouwen van een dakkapel. Wij adviseren u te informeren naar de actuele richtlijnen binnen uw gemeente.
Indien u een vergunning nodig heeft, kunt u er uiteraard ook voor kiezen de aanvraag door S&S te laten verzorgen.
Hieraan zijn wel kosten verbonden. Heeft u nog verdere vragen of opmerkingen? Bel of e-mail ons dan gerust, wij helpen u graag verder.


[Cliche] Album not foundBESPAAR OP UW KOSTEN!

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.